IPA Regiunea 1 Bucuresti
Image

Descoperire epocală: Potopul biblic s-a produs în Marea Neagră

2010 - 2010

În anul 2000, oceanografii au făcut un amplu studiu asupra unei mări pline de mistere. Vorbim despre Marea Neagră. Specialiștii susțin teza prin care, acum 7500 de ani, pe suprafața actualei mări era un lac cu apă dulce. Lacul a fost inundat de Marea Mediterană prin Strâmtoarea Dardanele și astfel s-a format Marea Neagră.

În Strâmtoarea Dardanele curenții de suprafață circulă dinspre Marea Neagră spre Mediterană, iar în adânc, în sens invers, situație care confirmă această teză a inundației. Peștele a murit, locuitorii au fost obligați să-și părăsească locuințele. Apa a crescut foarte mult, atingând sute de metri. Distrugerile au fost uriașe. Populația care a reușit să se salveze a fugit pe platouri înalte, spre Caucaz sau spre cursul inferior al Dunării. Această poveste s-a transmis din generație în generație.

Unele triburi au reușit să ajungă în Mesopotamia. Sunt cercetători în oceanografie care afirmă că există posibilitatea ca Potopul biblic să se fi produs în această zonă. Este vorba de o mare inundație, care a produs ceea ce numim Potopul. Lipsa de oxigen din profunzimea apei, a dus la acest nume. Oceanografii care au coborât în adâncul mării, spun că peisajul este terifiant. Au constatat existența unor bacterii care trăiesc într-un nămol urât mirositor. Peștii trăiesc numai în apele de suprafață, în adâncime, lipsa oxigenului nepermițând acest lucru.

Specialiștii au cartografiat fundul mării și au constatat că acesta este asemănător cu cel al unui lac cu apă dulce. Au fost descoperite chiar și cochilii de scoici de apă dulce. În susținerea faptului că populația riverană lacului a migrat în alte zone, stă și faptul că același tip de cultură ceramică este întâlnită în Bulgaria, Dalmația, dar și în Mesopotamia.
De curând în deșertul Takla Makan, China, au fost descoperite corpuri mumificate cu alură caucaziană. Se presupune că populația a migrat până în îndepărtata Chină.

În anul 1876, George Smith, specialist în limbi moarte, a descoperit în Mesopotamia, table de argilă cu inscripții cuneiforme. Populația migrase în Mesopotamia din zona lacului inundat. Textul conține date la ceea ce azi, noi numim Epopeea lui Gilgamesh. Smith consideră că evenimentele sunt similare cu Potopul din Geneza. Mult timp s-a susținut că Potopul s-ar fi produs în Mesopotamia, în urma marilor inundații făcute de Tibru și Eufrat.  Arheologii nu au descoperit urme, că în această zonă, fluviile Tibru și Eufrat ar fi produs inundații catastrofale.

SURSA: http://fara-secrete.blogspot.com