IPA Regiunea 1 Bucuresti
Image

Ediția a- III-a, a Conferinței Internaționale în domeniul Relațiilor Publice din Ministerele de Interne Europene

2009 - 2009

“Bună ziua, Biroul de Presă al MAI!”, “Good afternoon, Garda Siochana Press Office”, “Buon Giorno, Ufficio Stampa, Polizia di Stato”, “Bonjour, Bureau de Presse- Ministere de l’interieur” sunt cuvinte care răsună zilnic în birourile de presă europene. Communicate, briefing-uri, telefoane, jurnalişti, răspunsuri, ştiri, întrebări-toate sunt aspecte ale activităţii de comunicator.

 

De miercuri, 17 iunie, până vineri, 19 iunie 2009, în departamentele de comunicare ale ministerelor de interne şi poliţiilor din Italia, Franţa, Olanda, România, Marea Britanie, Irlanda, precum şi în departamentele de comunicare ale altor organizaţii interne şi internaţionale precum ONU, UNHCR, MAE, Ambasada Marii Britanii, activitatea zilnică a cunoscut un moment de respiro. Nu pentru că jurnaliştii au intrat în vacanţă sau evenimentele au dispărut, ci pentru că cei care le gestionează şi coordonează,
s-au reunite în România, la iniţiativa MAI-DIRP.

 

Comunicatorii europeni din cinci state membre, precum şi o serie de experţi în comunicare din alte instituţii s-au întâlnit la Sibiu, la cea de-a treia Ediţie a Conferinţei Internaţionale în domeniul Relaţiilor Publice.

 

 În cadrul întâlnirii Direcţia Informare şi Relaţii Publice din MAI a supus dezbaterii problematica strategiilor de comunicare din perspectiva priorităţilor asumate de fiecare instituţie pe această linie.

 

Conferinţa a debutat prin transmiterea mesajului adresat participanţilor de către domnul Secretar de Stat Mihai Viorel FIFOR, care a oferit invitaţilor o imagine de ansamblu asupra organizării şi funcţionării Ministerului Administraţiei şi Internelor din România. De asemenea, la prezidiul conferinţei s-a aflat domnul Secretar General al MAI, Ion STOICA şi domnul Secretar de Stat Marius MARTINESCU. Aceştia au accentuat importanţa unei comunicări transparente în vederea consolidării ideii de activitate desfăşurată în slujba cetăţenilor salutând prezenţa specialiştilor străini la eveniment, ca răspuns la iniţiativa unică la nivel european a Direcţiei Informare şi Relaţii Publice a MAI.

 

Invitaţii au abordat o serie de teme de interes comun, precum problematica transparenţei instituţionale şi a modului în care ministerele de interne europene şi instituţiile de aplicare a legii înţeleg să facă accesibile şi cunoscute serviciile pe care le pun la dispoziţia publicului larg, problematica îmbunătăţirii comunicării interne, a rebranding-ului instituţional, precum şi problematica unor noi mijloace de comunicare cu publicul, în contextul dezvoltării tehnologice şi al apariţiei unor canale media alternative.

 

Ajunsă la a treia ediţie, Conferinţa Internaţională în domeniul Relaţiilor Publice organizată de Direcţia Informare şi Relaţii Publice MAI și susținută financiar de IPA Regiunea 1 București,arată că, dincolo de aspecte concrete din activitatea şi de standarde comune de performanţă, se conturează din ce în ce mai pregnant, profilul unei reţele de comunicatori europeni ai instituţiilor de aplicare a legii, reunite anual sub egida MAI.

 

 

 

Președintele Regiunii 1 București.

Image
Image
Image
Image
Image