IPA Regiunea 1 Bucuresti
Centrul de Pregătire Gimborn


Gimborn este un cunoscut loc, în care politistii de toate gradele şi indiferent de functiile indeplinite pot studia si sa faca schimburi de experienta cu orice politisti de pe mapamond. Nobilul saxon Adolf Schwarzenberg, a construit edificiul la sfârşitul secolului 16, ca masura de apărare împotriva trupelor Imperiului Otoman aflat in deplina ascesiune. După mai multe extensii şi modificări, castelul a fost finalizat în secolul 19, în forma sa actuală, cu o scara interioara şi un balcon gotic. Castelul este acum în proprietatea privată a baronului von Furstenberg, cea mai mare a clădirii fiind cedata spre folosinta IBZ si respectiv a IPA. Încă de la început, la sfârşitul anilor 60, un număr considerabil de ofiţeri de poliţie au lucrat ei înşişi, pentru a reabilita vechile construcţii şi de a adapta camerele in functie de nevoile unui modern centru de conferinţe.

Anual aproximativ 2500 de participanţi profita de facilităţile oferite de IBZ Gimborn. Cele mai multe conferinţe sunt seminarii ale IPA, organizate în strânsă cooperare cu instituţiile internaţionale şi naţionale IPA, Interpol, Europol , BLKA si OLAF. Sunt disponibile 4 Sali de conferinte , o cameră de televiziune, precum şi un bar şi o crama medievala. Mesele sunt servite la Schloss Hotel, care este situat lângă castel la cca 100 m.

Aici sunt oferite o mare varietate de subiecte cu suport teoretic dar si practic, privind evoluţiile sociale la nivel planetar, consumul de droguri, delincvenţa juvenila, evolutia si combaterea crimei organizate, siguranţa si sistematizarea rutieră, violenţa , cooperarea europeană in cadrul UE, structurile de menţinerea păcii , terorismul mondial precum si seminarii specifice ţărilor europene si SUA, sistemul lor de poliţie, precum şi noi abordări de management public si politienesc. Unele seminarii speciale se ocupa de grupuri-ţintă, cum ar fi tinerii, femeile sau minoritatile nationale în poliţie, etc. Seminariile se deruleaza permanent intr-o echipă de aproximativ 12 persoane,in sistem full-time şi part-time. Personalul didactic al Centrului are responsabilitatea planificarii seminariilor, de selecţie a conferentiarilor sau vorbitorilor functie de tematica si de partea de administrare in ce priveste conditiile de cazare si masa.

In virtutea bunelor relatii cu conducerea Centrului Mondial de Studii si Seminarii al IPA de la Castelul Gimborn, am primit o invitatie de participare in perioada 22 – 26 iunie a.c.,la seminarul nr.17, pentru 8 membri din cadrul IPA, Regiunile Alba şi Cluj, de la structurile de prevenirea criminalităţii şi investigaţii criminale.

IBZ, se bazează pe o asociaţie proprie, care cuprinde 500 de membri fondatori, inclusiv organismele nationale IPA, autorităţile locale si federale precum şi membri din 48 de ţări europene şi din alte state din America, Australia si AsiaÎn urmă cu mai mult de treizeci de ani, în Germania, Asociația Internațională de Polițiștilor a fondat Centrul de conferințe ea proprii, afișarea „Informații-und-Bildungszentrum Schloss Gimborn ‘(IBZ)

In zilele noastre, „Castelul Gimborn” este un loc foarte bine cunoscut, pentru ofițerii de poliție de toate gradele care au participat la seminariile în care sau efectuat schimburi de experiență .

In fiecare an, aproximativ 2500 de participanți, cea mai mare parte ofițeri de poliție,beneficiază de facilitățile conferințelor oferite de Gimborn.Cele mai multe conferințe sunt seminarii IPA, organizate în strânsă cooperare cu organismele internaționale și naționale ale IPA, cu o durată de aproximativ o săptămână.

Programul cuprinde anual în mod regulat aproximativ 15 seminarii în alte limbi decât germană, cu sau fără traducere simultană.Aproximativ 35% din participanții la seminariile IPA provin din alte țări decât Germania țări.


IBZ – Gimborn Castle

O mică echipă permanentă de aproximativ 12 persoane, full și part-time, sunt responsabile pentru planificarea seminariilor, selectarea temelor și administrare acestora.

Membrii secțiunii britanice care beneficiază de un Seminar IBZ – Februarie 2007


Membrii secțiunii britanice

IBZ Gimborn este nu numai un centru de conferințe pentru ofițerii de poliție, care a fost creat de către ofițerii de poliție. La sfârșitul anilor șaizeci, un număr considerabil de ofițeri de poliție au lucrat pentru a restaura clădirea veche și adapta camerele în funcție de nevoile unui modern centru de conferințe. Filialele IPA și secțiunile au sponsorizat modernizarea camerelor de cazare si sunt responsabile pentru selectarea și finanțarea mobilierului din cameră și pentru decor .

Centrul se bazează pe o asociație , cu un număr tot mai mare de membrii în prezent numărul lor depășind cifra de 600.000 mii, în cele26 de țări din întreaga lume.

Centrul oferă cazare pentru 68 persoane în 16 camere single, 17 camere cu două dormitoare și 5 camere cu trei dormitoare, toate cu baie proprie (duș și WC) și telefon, situate în castel. Gimborn oferă patru săli de conferințe complet echipate, precum și o cameră de televiziune, bar și cramă. mesele sunt servite în Scholßhotel adiacente.


Participanții la seminar discuta teme
pentru prezentarea altor membri

Ospitalitate – stil Gimborn! Aproape de Gimborn există o vastă rețea de trasee montane care te conduc prin rezervații naturale precum și facilități sportive.

IBZ Gimborn este situat la aproximativ 30 de mile est de Koln, în centrul Germaniei de Vest.

Informații suplimentare pot fi obținute prin vizitarea site-ul de internet Gimborn lui.

Toate seminariile de la Gimborn sunt de calitate asigurate de standardul ISO. Detalii privind seminariile disponibile la Gimborn sunt disponibile din propria secțiune națională sau vizitând IBZ Gimborn site -ul web.

Prezentare Centru de pregatire Gimborn