Cuvântul Președintelui Regiunii

Home Cuvântul Președintelui Regiunii
IPA Regiunea 1 Bucuresti

NOI AM ADERAT AICI...

Ne uităm în jurul nostru și de multe ori nu înțelegem „jocul nebun” impus de alții, este doar jocul vieții noastre pentru care uneori nu merită să alocăm atâta energie.... Țări mai mari sau mai mici încearcă să adopte idealuri comune pentru cauze nobile care să ne unească și să ne facă puternici. Fiecare dintre noi încercăm să dezlegăm zilnic „un rebus al vieții” căutând literele norocoase care să formeze un cuvânt sau o propoziție. Fericiți de parcă am descoperit un nou continent recunoaștem sensul cuvintelor scrise de alții ca într-o ghicitoare...! Suntem într-o căutare continuă și de multe ori datorită greutăților vieții uităm să ne căutam pe noi. Oamenii au nevoie de oameni indiferent de pregătire,profesie, idealuri sau țară.

Președintele IPA Regiunea 1 București
Col (r.) ing. DINCĂ LUIGI

Fiecare a aderat către „ceva” … noi am aderat aici sub deviza „SERVO PER AMICKECO!”

IPA Secția Română organism tutelar al IPA Regiunea 1 București, condusă de oameni cu state vechi în Poliția Română cum este cazul domnului General locotenent (r.) dr.ing.MEDREA IULIAN și domnului General locotenent (r.) prof. univ. dr. VOICU COSTICĂ au condus asociația cu demnitate și dăruire, asigurându-i în prezent un loc important printre cele 66 de națiuni unite sub deviza „SERVO PER AMICKECO”. Ce-i atrage şi, mai ales, ce-i ţine într-o astfel de organizaţie? Cu siguranţă, nu un interes material, pentru că Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor nu satisface o asemenea dorinţă. Poate că este greu de crezut, dar este un adevăr.

Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor Secția Română are în rândurile sale oameni din toată țara, neangajaţi politic, de regulă din cadrul unor unități ale sistemului de ordine publică și apărare dar alături de ei au aderat și persoane din societatea civilă mulți dintre ei personalități în domenii de referință. Legitimația de membru conferă deținătorilor un anume statut foarte apreciat în străinătate.

Asociația Internațională a Polițiștilor Secția Română, structură cu statut juridic independent față de Ministerul Afacerilor Interne, păstrează în continuare bunele tradiții de colaborare cu toate unitățile ministerului și nu de puține ori activitatea celor două s-a intersectat atât în sfera pregătirii profesionale cât și în zonele prin care polițiști din toate țările se întâlnesc în spirit de amiciție în cadrul întrunirilor culturale, sportive, sociale sau turistice. Nu de puține ori aceste întruniri fac loc dezvoltării relațiilor de prietenie, de cunoaștere reciprocă pentru o posibilă colaborare profesională atunci când situațiile operative impun aceste lucru. EU.