- 17/01/2022
- Admin
- 0 Comments
- Articole 2013, Culturale
MICI ŞI MARI INVENTATORI, INVENŢII, INOVAŢII, IDEI PRACTICE ŞI PRODUSE BIO
La inițiativa domnului general de brigadă dr. (r) Străinu Emil membru IPA la Regiunea 1 București sub directa îndrumare a Societăţii Inventatorilor din România şi a Centrului de Studii şi Cercetări Ufologice în perioada 17-23.IUNIE 2013 la Sala Palatului din Bucureşti s-a desfăşurat cea de-a IV a ediţie-a Salonului de invenţii, inovaţii şi idei practice “TESLA INVEST-INVENT-2013”.
Acțiunea inițiată a fost realizată din fonduri private și a fost organizată în colaborare cu IPA Regiunea 1 București. Astfel a luat ființă o nouă activitate IPA legată de hobyurile cadrelor active, în rezervă sau a membrilor IPA preocupați de invenții, inovații sau de idei practice.
La salonul de inventică organizat, au participat: domnul general de brigadă (r) Străinu Emil în calitate de organizator, membru IPA la Regiunea 1 Bucureşti, domnul prof. dr. ing. fiz. Antohi Constantin-de la Universitatea Tehnică “Gh. Asachi” din Iaşi în calitate de preşedinte al târgului, doamna Forna Norina Consuela, decanul Facultăţii de Stomatologie din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Gh. T. Popa” din Iaşi, în calitate de participant la conferinţe şi prof.univ. cercetător Stănciulescu Traian – conducător doctorate la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi în calitate de participant la conferinţe. La organizarea târgului domnul general de brigadă dr. (r) Străinu Emil a fost ajutat de președintele IPA Regiunea 1 București domnul col(r.) ing. Dincă Luigi.
De asemenea, din partea IPA Secţia Română a fost invitat domnul prof. univ. dr. Voicu Costică care a făcut parte din Comisia de Acordare a Premiilor Salonului “TESLA INVEST-INVENT-2013”în calitate de preşedinte al comisiei.
În cadrul salonul de inventică au fost amenajate peste 40 de standuri , trezind interesul multor vizitatori care pentru prima dată au avut ocazia de a vedea la un loc inventatori , inovatori şi ideile lor practice dar şi promotori ai unor produse bio sau de aparatură şi dispozitive care utilizează tehnologiile nonconvenţionale. Printre expozanți sau numărat persoane din viața civilă, foste cadre MAI, cadre active sau de rezervă din cadrul Ministerului Apărării Naționale, institute de cercetări de la diferite ministere
Evenimentul a avut două motouri: “Investiţiile sunt atrase de invenţii” şi motoul “Descoperiţi şi promovaţi tehnologiile nonconvenţionale şi transdisciplinare de la frontierele cunoaşterii”.
Trecând în revistă standurile, printre neobişnuitele exponate ale salonului a fost prezentat un dispozitiv mai puţin cunoscut pe piaţa românească denumit TESLATRON care prin demonstraţii practice a arătat vizitatorilor beneficitatea utilizării curentului alternativ pentru organismul uman, dispozitiv creat după principiile marelui fizician Nikola Tesla.
Desigur, TESLATRONUL nu a fost singurul dispozitiv de senzaţie al salonului, cele peste 40 de societăţi private şi patru reprezentante ale instituţiilor publice respectiv: Agenţia de Cercetare Tehnică şi Tehnologii Militare a Armatei, Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi, Centrul de Cercetări Medico-Militare din Bucureşti, Institutul Naţional de Cercetări Maşini Agricole Bucureşti şi Facultatea de Stomatologie Iaşi din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Grigore T. Popa” au prezentat publicului participant la expoziţie realizări cu aplicabilitate atât în domeniul militar cât şi în mediul civil. Multe din produsele prezentate unele din ele puse în vânzare pot fi utilizate individual pentru diagnosticarea, vindecarea şi prevenirea bolilor, la care medicina clasica nu are soluţii şi mai ales au fost aduse în atenţie prin conferinţe principiile, regulile şi modalităţile prin care omul îşi poate păstra sănătatea în mod ştiinţific.
Continuând prezentarea generală a principalelor invenţii, inovaţii şi idei practice au putut fi testate, analizate sau achiziţionate produse care utilizează principiile energiei cinetice, de asemenea a fost prezentat primul sistem românesc de supraveghere apropiată a câmpului tactic (prima dronă românească realizată de cercetătorii armatei) şi primul robot miniaturizat special realizat pentru a putea fi utilizat de trupele speciale de intervenţie. În acelaşi timp pentru a se reaminti publicului că şi cercetarea românească este preocupată de energiile regenerabile, a fost prezentat în miniatură un sistem capabil să folosească la maxim energia eoliană. Nu a fost uitată nici medicina clasică unde s-a prezentat aparatură şi tehnologie nouă în domeniul stomatologic, aparatură şi tehnologie pentru protejarea vitalităţii, dispozitive de protecţie împotriva radiaţiilor emise de telefoanele mobile sau de ecranele computerelor, aparatură şi tehnologie de diagnosticare a corpului uman, produse de detoxifiere generală a organismului, dispozitive pentru purificarea apei de băut folosind filtre din titan. Au mai fost prezentate tehnologii pentru fabricarea îngrăşământului natural, dispozitive pentru îmbunătăţirea vederii şi renunţării la ochelari. Un alt punct de atracţie al salonului a fost prezentarea primului prototip de motor românesc care funcţionează pe baza câmpului magnetic (produs aflat în curs de omologare). Nici arta nu a fost uitată prezentându-se tablouri unde au fost utilizate tehnici inovative în pictură. Zona ezoterică a fost bine reprezentată unde cei implicaţi au prezentat tehnici de meditaţie şi hipnoză, modalităţi moderne de utilizarea energiei cristalelor semipreţioase şi a chihlimbarului şi multe altele.
Menţionăm faptul că evenimentul desfăşurat la Sala Palatului din Bucureşti a mai oferit publicului larg pentru prima dată posibilitatea de a cunoaşte şi a achiziţiona aparatură şi dispozitive care utilizează tehnologii din domeniile psihotronicii şi medicinii energetice dar şi literatură de specialitate şi nu numai . Spun pentru prima dată deoarece de celelalte 3 ediţii s-au bucurat în general specialiştii şi invitaţii acestora, dar nu şi publicul larg.
Având în vedere experienţa şi preocuparea continuă de dezvoltare a cunoştinţelor din domeniul pshihotronicii domnul general de brigadă (r)ing. Străinu Emil nu s-a dezis nici de această dată participând la salon şi în calitate de expozant. Cu acest prilej a prezentat la standul sau pe lângă lucrările tehnico- şitinţifice- “Dispozitivul de protecţie a arhivelor electronice” ca alternativă la tot ceea ce a aparut până la această data pe piaţa informatică.
Precizez faptul că domnul general de brigadă (r) Străinu Emil este specialist de peste 30 de ani în radiolocaţie unde a acumulat o experienţă de excepţie în domeniu de bază şi în domenii conexe cum este cazul psihotronicii. Menţionez faptul că în urma participării la mai multe târguri şi saloane de inventică în ţară şi străinătate precum şi ca urmare a lucrărilor scrise domnul general de brigadă (r) Străinu Emil a obţinut peste 21 de premii şi diplome şi peste 12 medalii de aur. Dintre acestea enumerăm: Premiul I şi Medaliile de Aur oferite de ”Organizaţia New Times” la Congresul de Psihotronică de la Sevastopol –Ukraina în anii 2010 şi 2011, Premiul I şi Medaliile de Aur oferite de Organizaţia Arhimede la conferinţa de Ştiinţe Nonconvenţionale şi Psihotronică de la Moscova în anii 2010 , 2011 şi 2012,Premiul 1 şi Medaliile de Aur oferite la Congresele “Nikola Tesla Fest”organizate la Novi Sad şi Voidodina precum şi la Moscova în anii 2010,2011 şi 2012, Diploma “Inventateur D Honneur” a Uniunii Europene
O prezenţă de excepţie a salonului a constituit-o exponatele fiului domnului general Străinu Emilian în vârstă de numai 8 ani denumite “Gatgeturi Electronice”. Micul inventator este membru al Clubului de Electotehnică de la Palatal Copiilor din Bucureşti şi până la această vârstă a participat déjà la 2 târguri internaţionale importante în domeniul inventicii respectiv la: Salonul de Inventică Nikola Tesla de la Novi Sad- Voivodina-Serbia şi la Salonul de Inventică Sokolnci din Moscova – Federaţia Rusă unde a fost premiat pentru realizările în domeniul electronicii cu medalia Nikola Tesla şi Premiul Micului inventator în Serbia şi respectiv cu medalia New Times şi Premiul Micului Inventator în Rusia.
Tot în cadrul salonului a fost prezent şi domnul căpitan de poliţie în rezervă Dumitrescu Marian care a prezentat în miniatură Generatorul Cronal care extrage energia liberă din spaţiu. Dispozitivul este în curs de omologare iar inventatorul acestuia susţine că acest dispozitiv poate fi utilizat în mai multe domenii: fizioterapia cronală, la realizarea fuziunii nucleare “la rece” în optimizarea fenomenelor meteo etc. Acelaşi inventator a prezent în formă scrisă materiale privind: “Teoria cronală a mirosului”,Analiza cronală a probelor biologice” şi “Prelevarea cronală a urmelor papilare latente”.Menționăm faptul că domnul în perioada cât a fost activ la Ministerul de Interne și-a desfășurat activitatea în criminalistică fiind membru activ în cadrul Asociației Criminaliștilor din România.
Este evident faptul că unul din momentele principale ale salonului l-a constituit premierea unor participanţi la eveniment. Printre premianţi s-a enumerat desigur şi domnul general de brigadă (r) Străinu Emil şi fiul acestuia Străinu Emilian unde domnul general prof.univ. dr.Costică Voicu preşedintele IPA Secţia Română le-a acordat pentru realizările lor, în domeniu “Trofeul inventatorului IPA “ şi respectiv “Trofeul şi medalia IPA” pentru “micul inventator”.
Având în vedere reuşita evenimentului am propus Secţiei Române ca printre domeniile IPA, să fie introdus un nou domeniu în rândul membrilor noștrii care să se preocupe de activităţile specifice invenţiilor, inovaţiilor şi ideilor practice. Astfel pot fi identificaţi, încurajaţi şi de ce nu, sprijiniţi financiar posibili membri IPA care au astfel de preocupări pentru participarea la târguri de inventică în ţară sau străinătate.
Președintele Regiunii 1 București
Leave a Comment